ABB investerar 1 miljard kronor i österrikisk innovation

Det nya campuset kommer att utveckla teknik för framtidens fabrik, baserat på ABB Ability – där produktionen genomförs autonomt av smarta och molnbundna maskiner och robotar. Foto: ABB

Ett år efter att kraft- och automationsföretaget ABB köpte B&R (Bernecker + Rainer Industrie-Elektronik GmbH) investerar företaget nu 100 miljoner euro (1 miljard kronor) i Österrike för att bygga ett nytt innovations- och utbildningscampus i B&R:s hemmabas i Eggelsberg.

Enligt ABB kommer detta att bli den största organiska investeringen inom industriell automation i koncernens historia och kommer dessutom att lägga grunden för cirka 1’000 nya jobb i regionen, det framgår av ett pressmeddelande.

Campuset kommer att täcka totalt 35’000 kvadratmeter och kommer att innefatta ett flertal toppmoderna anläggningar. I de framtida labben kommer bolaget att utveckla och testa ny automationsteknik, hela vägen från industriella styrsystem till maskininlärning och artificiell intelligens. ABB påbörjar bygget under sommaren 2018 och räknar med att kunna dra igång verksamheten redan under 2020.