Engcon bygger ny fabrik i Strömsund

Anders Jonsson, monteringsansvarig på Engcons fabriker i Strömsund, och Stig Engström, Engcons grundare, på invigningen av nya fabriken i Strömsund.

Ny fabrik skapar arbetstillfällen

Engcon har nyligen invigt ännu en fabrik i företagets huvudort Strömsund. Det är en ökad efterfrågan på Engcons produkter samt en satsning för att korta leveranstiderna ytterligare som ligger till grund för investeringarna i den nya fabriken.

– Vi har haft en fantastisk försäljning de senaste åren och med detta har behovet av ökad produktions- och leveranskapacitet ökat i motsvarande takt, förklarar Stig Engström, Engcons grundare, under sitt invigningstal av den nya fabriken.

Stig Engström berömde också personalen då de trots en rekordförsäljning har klarat att hålla leveranstiderna och att med nya fabriken kommer det finnas ytterligare kapacitet för att möta fortsatt ökning.

– Den nya fabriken gör att vi kan ligga steget före innan kunden ens lagt en beställning. Vi kommer därmed klara ännu kortare leveranstider och då framförallt på så kallade standardprodukter som det är större volymer på, berättar Anders Jonsson, monteringsansvarig på Engcons fabriker i Strömsund.