Rambölls bästa resultat någonsin

Niklas Sörensen vd, Ramböll

Ramböll gör återigen ett rekordstarkt årsresultat

Samhällsrådgivaren Ramböll gör återigen ett rekordstarkt årsresultat, både på koncernnivå och i Sverige. 2016 hade Ramböll i Sverige en omsättning på 1 770 miljoner kronor.

– 2017 har börjat bra och vi ska fortsätta att jobba hårt med att komma ännu närmare kunderna och medborgarna för att förstå deras behov. Digitaliseringen och globalisering är viktiga frågor som vi kommer att ha större fokus på. Vi tror att landsgränser blir mindre viktiga och att marknaderna kommer att närma sig varandra. Vi är beredda att ta ledningen i den förändring som vår bransch genomgår, säger Niklas Sörensen.

Under 2016 har Ramböll säkrat många viktiga uppdrag. Exempel på det är designen av Kinas största havsvindkraftspark motsvarande den totala energiförbrukningen hos 350.000 hushåll. I Sverige har Ramböll bland annat fått i uppdrag att utreda sträckningen av en ny avloppstunnel i Malmö, projektering av nya tågdepån för Roslagsbanan i Molnby och förlängningen av blå tunnelbanelinjen mellan Akalla och Barkarby i Stockholm. Vidare vann Ramböll prestigeuppdrag för Göteborgs hamn och Nya sjukhuset i Malmö.