BE Group förändrar organisationen

Foto: BE Group

Stål- och metallgrossisten BE Group meddelar förändring av struktur och organisation där syftet är att skapa en tydligare organisation utifrån koncernens affärslösningar. Den tidigare chefen för affärsområdet Sverige lämnar bolaget.

Bolagets nya organistion lyder:

- Affärsområde Sverige innefattar från det andra kvartalet bolagen BE Polen, BE Produktion i Eskilstuna och Lecor Stålteknik, som tidigare rapporterats under Övriga enheter. Namnet byts till Affärsområde Sverige och Polen och BE Groups vd och koncernchef Anders Martinsson blir ansvarig.

- Affärsområde Finland ändrar namn till Affärsområde Finland och Baltikum. Lasse Levola är fortsatt ansvarig för affärsområdet som liksom tidigare omfattar koncernens verksamheter i Finland och Baltikum.

- Affärsområde Övriga enheter tas bort. Till följd av den pågående omstruktureringen av koncernens verksamhet i Tjeckien och Slovakien kommer dessa verksamheter att rapporteras under segmentet Moderbolaget och koncernposter istället för under Övriga enheter.

Koncernledningen minskas genom att Nikolai Makarov tillträder en ny befattning inom affärsområde Finland och Baltikum samt att den tidigare affärsområdeschefen för Sverige, Kalle Björklund, lämnar bolaget den 30 april.

Den nya koncernledningen består av vd Anders Martinsson, finanschef Andreas Karlsson, affärsområdeschef Lasse Levola och av den inköpsdirektör som för närvarande rekryteras i avsikt att stärka koncernens strategiska inköpsarbete, framgår av ett pressmeddelande.

(SIX News)