Mattias Dahl ny vice vd på Svenskt Näringsliv

Mattias Dahl lämnar Transportföretagen för Svenskt Näringsliv. Foto: Svenskt Näringsliv

Mattias Dahl blir ny vice vd med ansvar för arbetsgivarfrågor på Svenskt Näringsliv. Han är sedan 2016 vd på Transportföretagen. Mattias Dahl tillträder tjänsten den 1 september 2019.

– Jag är mycket glad över att kunna rekrytera Mattias Dahl som ny chef för arbetsgivarfrågor. Mattias har lång och relevant erfarenhet i arbetsmarknadsfrågor. Hans bakgrund täcker in både rättsväsende, förhandlingsledning och hela branschers frågor. Kombinationen av Mattias sakkunskap, ledaregenskaper och kommunikativa förmåga skapar bra förutsättningar att stärka både Svenskt Näringsliv, arbetsmarknadens funktionssätt och den svenska konkurrenskraften, säger Svenskt Näringslivs vd Jan-Olof Jacke.

– Jag ser fram emot att leda samverkan i arbetsgivarfrågor inom Svenskt Näringsliv. Vi har flera viktiga frågor på bordet, inte minst nästa års stora avtalsrörelse, säger Mattias Dahl.

– Vi ska slå vakt om Industriavtalet som är grunden för svensk lönebildning. Lönenivåerna måste utvecklas i takt med produktiviteten så att företagens konkurrenskraft värnas och gör det möjligt att fler jobb skapas i näringslivet, säger Mattias Dahl.

Mattias Dahl har en jur. kand. från Stockholms universitet och har innan han blev vd på Transportföretagen arbetat som förhandlingschef på Svensk Handel, arbetsrättsjurist på Sveriges Byggindustrier, processförare på Ledarna, biträdande jurist på Mannheimer Swartling och som tingsnotarie på Södra Roslagens tingsrätt.