Ramirent öppnar kundcenter i Arlandastad

Startar maskinuthyrning i Airport City Stockholm. Foto: Ramirent

Airport City Stockholm växer och välkomnar lokala etableringar från byggbranschen som bidrar till den utveckling som pågår i området. Utvecklingstakten är hög och det investeras årligen miljardbelopp i den flygplatsstad som växer fram.

– Det känns fantastiskt att vi har tagit det här beslutet. Vi har sett en stadigt ökad efterfrågan från Arlandaregionen av våra uthyrningslösningar de senaste åren och ser nu de enorma möjligheterna med en lokal etablering i Airport City Stockholm, säger Erik Bengtsson, vd Ramirent.

Med gemensamma krafter bygger Sigtuna stad, Swedavia och Arlandastad Holding en livskraftig och hållbar flygplatsstad. Den gemensamma satsningen i Airport City Stockholm förväntas dubblera dagens arbetstillfällen från 26 000 till 50 000 arbetstillfällen år 2030.

– Vår ambition är att bygga en hållbar flygplatsstad med fokus på mötet mellan människor. I den utvecklingstakt som råder ser vi nu att Ramirents lokala tillgänglighet kommer underlätta för den massiva exploatering som pågår i området samtidigt som det bidrar till ett än mer hållbart byggande genom de förkortade leveranssträckorna till byggarbetsplatserna, säger Dieter Sand, vd Arlandastad Holding.

Ramirent bidrar nu bland annat med uthyrningslösningar till den pågående byggnationen av Scandinavian XPO – en ny internationell mötes- och eventarena som växer fram i Airport City Stockholm.