ICC öppnar nytt kontor i Genève

Footo: ICC Sweden

Som ett led i att stärka ICCs roll på den globala arenan etablerar organisationen nu ett kontor i Genève. Kontoret kommer att ledas av Crispin Conroy, australisk diplomat som senast kommer från rollen som investeringsrådgivare i Italien.

Med 25 års erfarenhet av att arbeta inom diplomati och handelsrelationer, kommer Crispin Conroys kompetens att bidra till att stärka ICCs närvaro i internationella sammanhang. Inom det multilaterala systemet har Crispin, bland annat, arbetat med frågor som humanitär lag, internationell miljölagstiftning, internationell handelsrätt, samt internationell sjörätt.

ICC har en lång historia av att bidra till det multilaterala handelssystemet, och av att främja internationellt samarbete i stort. Jag ser fram emot att arbeta med de olika typer av organisationer som finns i Genève, såväl internationella organisationer, som lokala och multinationella företag, regeringsrepresentanter, och civilsamhälle, säger Crispin Conroy.

– Näringslivet har en viktig roll att spela i att identifiera och hitta lösningar till många av de globala utmaningar vi möter idag. Därför är jag mycket glad att representera näringslivets världsorganisation, ICC, i en av världens ledande multilaterala knutpunkter.