Säkerheten går först hos Cejn

Per Pallisgaard, chef underhållsverktyg på, MAN. Foto: Cejn

MAN Diesel & Turbo, med säte i Augsburg, Tyskland, är världens ledande leverantör av diesel och gasmotorer. Företaget sysselsätter cirka 15 000 anställda på mer än 100 platser i världen. Främst i Tyskland, Danmark, Frankrike, Schweiz, Tjeckien, Indien och Kina. Bolagets produkter omfattar tvåtakts- och fyrtaktsmotorer för marina och stationära applikationer, turboladdare och propellrar samt gas- och ångturbiner, kompressorer och kemiska reaktorer.

– Att arbeta i ett maskinrum kräver hög kompetens och medvetenhet från besättningen. Särskilt om hur man uppför sig kring till exempel verktyg och högt tryck. Lösningen är adekvat träning och för det andra att kunna lita på utrustningen. Man måste förstå att ett tryck på 2500 bar är en potentiell dödsfälla, Per Pallisgaard, produktsäkerhetschef och chef för underhållsverktyg, MAN Köpenhamn.

En motor ur drift är inget som någon vill se och MAN gör sitt yttersta för att förhindra detta. Tanken är att om något går fel ska det gå fel på rätt sätt.

– När det gäller underleverantörer handlar det om samarbete och förtroende, vilket är vad vi får från CEJN. Den nya låsringen gör att slutanvändaren känner sig säkrare, vilket är ett av våra mål, säger Per.