Inducore ny ägare till BMA & BNT

Fot: Björkö Mekaniska

Inducore med huvudkontoret i Västerås har tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i Björkö Mekaniska med dotterbolag BN-Teknik. Björkö Mekaniska och BN-Teknik är en ledande underleverantör utav komplexa bearbetade artiklar till framförallt fordonsindustrin, försvarsindustrin och övriga verkstadsindustrin. Bolagen omsätter tillsammans 90 miljoner med närmare 60 anställda. www.bma.se

Inducore är en privatägd industrigrupp som grundades 1997 och består idag av 17 rörelsedrivande bolag med verksamhet på 27 anläggningar och organiserade i tre affärsområden, System Solutions Truck Bodies och Components. Inducore som industrikoncern driver verksamhet inom fem länder med totalt 800 anställda och en omsättning på närmare 1,5 miljarder.

– Den nya ägaren har gedigen industriell kompetens och bred erfarenhet från fordonsindustrin och annan verkstadsindustri med ett långsiktigt mind-set. Jag är övertygad om att Björkö Mekaniska och BN-Teknik kommer att kunna dra nytta av den nya ägaren och koncerntillhörigheten, menar Egon Nilsson, tidigare ägare som fortsatt blir kvar som verkställande direktör.

Magnus Biesse, koncernchef för Inducore, kommenterar att ”Björkö Mekaniska och BN-Teknik är två välskötta bolag som utvecklats mycket positivt. Vi har som inriktning att fortsatt vidareutveckla bolagen och tillsammans med nuvarande ledning driva verksamheten vidare i samma anda”.