Ljussätter Kungälvs nya resecentrum

Bild: ABAKO Arkitektkontor

One Nordic tar uppdrag av Mark & Energibyggarna i Göteborg

I början av 2018 får Kungälv ett nytt resecentrum som blir ett nav för kollektivtrafiken i Kungälvs kommun. One har fått det prestigefulla underentreprenörsuppdraget av Mark & Energibyggarna i Göteborg att ljussätta den nya terminalbyggnaden, bussplanen och intilliggande gator och cykelvägar.

I kontraktet ingår att utifrån slutkunds  kravspecifikation och anläggningsplan sköta materialinköp, resa belysningsstolpar, montera armatur och ljuskällor samt att installera infälld/skymd belysning under handledare, bänkar och på väggar. Som energibesparande åtgärd har kommunen valt att enbart använda sig av LED-belysning i hela anläggningen. 

– Kungälv resecentrum är en stor satsning inom regionen och därför är det extra roligt att få vara del av detta projekt. Belysningen kommer vara viktig för helhetsintrycket av resecentrumet. Kontraktet är ännu en fjäder i hatten för One i Göteborgsområdet där vi den senaste tiden har tagit flera viktiga belysningsprojekt, säger Bengt Persson, säljansvarig på One.