Hugo Tillquist förvärvar Ingeniörsfirma G Karlbom

Foto: Hugo Tillquist

Firma G Karlbom nu är en del av Hugo Tillquists verksamhet

I september 2016 förvärvade Hugo Tillquist Ingeniörsfirma G Karlbom, ett företag som representerar ledande tillverkare av utrustning för säker hantering av bränslen, gaser och vätskor. Som en del att realisera synergier och stärka kunderbjudandet så fusioneras nu Ing. firma G Karlbom med Hugo Tillquist. Fusionen genomfördes den 15 februari 2017 och innebär att Ing. firma G Karlbom nu är en del av Hugo Tillquists verksamhet samt en integrerad del av Affärsområde OEM och Processautomation. Ing. firma G Karlboms verksamhet kommer att förflyttas till Hugo Tillquists huvudkontor och lager i Kista.

– Ing. firma G Karlboms produkter blir ett viktigt tillskott för Hugo Tillquists produktportfölj och vi kommer därmed att bredda vår marknad ytterligare. All kompetens, produktutbud och samarbeten kommer att bibehållas och med fördel integreras i vårt befintliga erbjudande. Hugo Tillquists position inom processindustrin, oljedepåer, raffinaderier och petrokemisk industri är stark och detta förvärv är i linje med bolagets strategi att bredda och fördjupa redan befintliga kundaffärer, säger Niclas Börjesson, Affärsområdeschef OEM och Processautomation, Hugo Tillquist.

Ing. firma G Karlbom AB grundades 1953 och produkterna kommer från några av världens ledande leverantörer och vänder sig till företag som är i behov av detektering av gaser, hantering och filtring av bränslen, gaser samt vätskor. Ing. firma G Karlbom utvecklar också egna system för automatiserad fyllning av tankbilar vid oljedepåer. Hugo Tillquist är ett teknikhandelsbolag som varit verksamt i mer än 120 år och är välkänt inom branschen för kraft- och industriautomation där Norden utgör den största marknaden. Bolaget är distributör via representation av ett fyrtiotal utvalda utländska leverantörer (agenturer) och säljer både kundanpassade lösningar och standardprodukter.

Hugo Tillquist omsatte 2015 omkring 150 miljoner kronor och bolaget har även ett dotterbolag i Nyköping som säljer mätinstrument. Hugo Tillquist har tillväxtambitioner att växa och har en strategi att både växa organiskt och genom förvärv med bibehållen lönsamhet. Genom åren har flertalet mindre bolag förvärvats som kompletterat kunderbjudandet och målet är att fortsätta på denna bana.