ÅF tecknar kontrakt med BillerudKorsnäs

Foto: BillerudKorsnäs

ÅF och BillerudKorsnäs har ingått ett samarbete där ÅF kommer att utföra all detaljprojektering förutom mark och bygg på ombyggnation av följande processavsnitt: Area ”Fiber and bale dissolvning line”, Area “Power plant and recovery”, Area “Water and Effluent”, Area “Infrastructure (BOP)”.

– ÅFs styrka och framgångsfaktor är vår starka lokala närvaro och stora kunskap inom projektåtaganden i Karlstad för massa och pappersindustrin. Detta i kombination med våra världsledande specialister inom process och det långa partnerskapet med Billerudkorsnäs. Detta kommer att öka tillväxten i regionen i form av nyanställningar, säger försäljningschef Peter Lettenström

– Detta är den största investeringen i BillerudKorsnäs historia och ger oss en solid grund att fortsätta utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid. Vi är alltid måna om att ha de bästa möjliga samarbetsparterna och vid ett såhär stort projekt är det viktigare än någonsin. Därför är vi glada att ha ÅF som partner för att detaljprojektera investeringen, säger Göran Korsfeldt, projektledare BillerudKorsnäs.