Växer inom datasäkerhet

Foto: Combitech

Combitech, ett självständigt bolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab,  blir huvudägare i norska Watchcom Security Group genom ett förvärv av 51,11 procent av aktierna i bolaget. En option på att förvärva alla aktier under kommande två år finns i avtalet. Watchcom är en norsk leverantör av konsulttjänster inom Cyber Security. Bolaget är baserat i Oslo och  har 28 anställda. Watchcom driver också Paranoia, ett av Nordens största säkerhetsevenemang, som lockar hundratals deltagare.

– Förvärvet ligger helt i linje med vår strategi att växa i Norden och att stärka vår position som ledande inom Cyber Security i Norden. Watchcom är en välrenommerad leverantör med gedigen kompetens inom exempelvis säkerhetsövervakning, säkerhetsmedvetenhet, säkerhetstester och utbildning, vilket stärker Combitechs erbjudande och därmed våra kunder. Tillsammans blir vi en stark nordisk aktör med ett helhetserbjudande inom Cyber Security och med ökad förmåga att leverera till större privata och offentliga kunder på nordisk nivå. Vi ser också fram emot att ta Paranoia till Sverige och utveckla det ytterligare tillsammans med Watchcom, säger Hans Torin, vd för Combitech.

– Jag ser stora möjligheter för Watchcom med att få in Combitech som huvudägare. Detta ger oss större muskler på den nordiska marknaden och gemensam kraft att vidareutveckla vårt erbjudande. Det ger oss också möjlighet att stötta våra norska kunder med spetskompetens från Combitech i Sverige och Finland, säger Fred Habberstad, vd på Watchcom.