Nolia startar ny internationell mässa i Torneå

Foto: Nolia

Med Nolia Springtime öppnar Nolia upp mot Finland med en helt ny, internationell mässa som hålls 9-11 juni 2017 på Toranda World i Torneå.

– Vi har som mål att erbjuda högkvalitativa mötesplatser i hela norra Skandinavien. Därför är det ett naturligt steg att öppna en mässa i Finland, säger Tommy Abrahamsson, vd på Nolia som arrangerar mässan tillsammans med Toranda World.

Det är en speciell plats och en intressant region som valts för den nya mässan Nolia Springtime. Mässan kommer att hållas på Toranda World i Hellälä i Torneå. Det är ett område med hundraåriga traditioner i det lokala affärslivet i ett område i Bottenviken med 1,2 miljoner invånare inom en radie av 30 mil.

– Vi vet att många av våra mötesplatser når besökare på drygt 30 mils avstånd. Att starta en mässa här gör att vi får fantastiska möjligheter att nå många besökare, säger Tommy Abrahamsson.

Erkki Hanhirova, ägare av Toranda World, menar att Nolia Springtime gör att den svenska och finska marknaden kan mötas och att företag kan exponera sina varor i två länder samtidigt.

– Det känns väldigt spännande och tryggt att starta en ny, internationell mässan, då vi gör det tillsammans med en av de bästa och mest erfarna aktörerna på marknaden, säger han.

Dessutom pekar Erkki Hanhirova på att Nolia, i och med mässan kommer att bli mer kända i Finland, men också att Nolia Springtime blir en mässa som sällan skådats i Norden.

– I framför allt Finland är man vana att gå på mässa, men det handlar ofta om mässor med en smal inriktning. Det här blir en helt ny kategori av mässa i Norden och jag anser att det finns unika synergier att lägga en mässa precis på gränsen till Sverige, anser han.

Bo Sandström är projektledare för mässan och han ser att Toranda World ger stora möjligheter att bygga en attraktiv mässa som använder sig av de möjligheter som platsen ger.