Goda analysresultat för Copperstone Resources

Foto: Copperstone

Copperstone Resources har erhållit och utvärderat analysresultaten från sommarens borrkampanj på Svartliden om 4 hål. Tillsammans med historiska data från tidigare borrkampanjer stödjer detta bolagets hypotes att mineraliseringen på och kring Svartlidenkoncessioner kan vara en storskalig Au-Cu porfyrmineralisering och att Svartliden-Eva kan vara del av samma underliggande system.

Totalt har uppskattningsvis 8 675 meter av kärnborrning utförts vid Svartliden inkluderande 1137 meter (6 borrhål) av Copperstone 2015-2016. Alla insamlade data håller nu på att utvärderas av bolagets team av geologiska experter i Malå.

Resultaten uppvisar höga halter av Au-Ag-Cu-Zn mineralisering i ett antal borrhålskärningar från ytnära ner till cirka 200 meters djup.

– Det vi ser nu gör oss mycket förväntansfulla. Det kan potentiellt resultera i en mineralisering av världsklass och förändra förutsättningarna för Copperstone, och Sverige som gruvnation. Vi ser fram mot resultaten från det internationella teamet, den slutliga 3D-modell som kommer och planerna för fortsatt kärnborrning, säger Copperstones vd Per Storm, i en kommentar.