Byggmaterialindustrierna får ny vd

Anneli Kouthoofd. Foto: Byggmaterialindustrierna

Nu har branschorganisationen Byggmaterialindustriernas styrelse utsett Anneli Kouthoofd till ny vd. Hon tar över posten son vd för organisationen vid årsskiftet. Anneli Kouthoofd tar över från Monica Björk.

– Anneli Kouthoofds breda kontaktnät och erfarenhet från branschsamarbete ger en mycket bra start för fortsatt arbete att stärka materialindustrins roll i utvecklandet av byggandet och bidra till ökad digitalisering av hållbarhetsinformation från industrin genom hela värdekedjan. Annelis uppdrag som vd är att fortsätta den utveckling av Byggmaterialindustrierna som Monica Björk ansvarat för de senaste sju åren, säger Fredrik Winberg, ordförande i Byggmaterialindustrierna.

Närmast kommer Anneli Kouthoofd från tjänsten som vd på Isoleringsfirmornas Förening. Dessförinnan har hon arbetat som kommunikationschef inom energibranschen och som marknadschef på bokförlag.

– Jag ser verkligen fram emot att få ansvaret att utveckla byggmaterialindustrierna som organisation och visa dess betydelse i byggprocessen, säger Anneli Kouthoofd.