Stark orderingång för Alfa Laval

Alfa Lavals vd Lars Renström. Foto: Alfa Laval

Alfa Lavals orderingång slog rekord under andra kvartalet och vd Lars Renström var både stolt och nöjd. Men aktiemarknaden var inte lika imponerad av bolagets rapport.

- Att vi har en rekordnivå, att det ser bra ut i Kina, alldeles utmärkt i USA, att Ryssland kommer tillbaka och att Västeuropa gör tillfredsställande ifrån sig. Jag känner mig mycket nöjd med rapporten.

Mest nöjd var Renström med orderingången som ökade med 19 procent och nådde ny rekordnivå på strax under 9 miljarder kronor.

- Det känns bra, det är ett rekordkvartal med en fantastisk orderingång. Jag tror att det är få företag på börsen som är upp 19 procent i orderingång. Och vi konstaterar också att orderingången i tredje kvartalet kommer att ligga kvar på den här nya, höga rekordnivån som vi har etablerat, säger han.

Efterfrågan ökade för samtliga tre divisioner. Alfa Laval konsoliderade dessutom köpet av norska Frank Mohn, vilket adderade 600 miljoner kronor till orderingången.

- Vi har haft en fantastiskt bra orderingång inom marinindustrin som överträffade våra förväntningar och där har efterfrågan varit särskilt stark på våra ångpannor, säger Renström.

(TT)