Ökad orderingång för skogsmaskinföretag

Tobias Johansson, vd, (till vänster) och Arne Isaksson, försäljnings- och marknadschef, på Rottne Industri AB, ser en tydlig uppgång i orderingången för nya skogsmaskiner. Foto: Rottne Industri

Rottne Industri AB rapporterar om ett ökat antal beställda skogsmaskiner. Företaget kommer nu behöva nyanställa inom flera områden.

  – Vi ser helt klart en uppåtgående trend i orderingången, säger Arne Isaksson, försäljnings- och marknadschef på Rottne Industri, i ett pressmeddelande.

Rottne Industri ser flera anledningar till vändningen, jämfört med det dystra pandemiåret. En kall vinter i Sverige har lett till att fjärrvärmeverken har fått arbeta hårt och mängder av insektskadad skog har avverkats för att bli biobränsle. En annan aspekt i Rottnes medvind är att tidigare ”sovande” marknader har satt fart igen.

   – Bland annat Ryssland, som har en riktigt bra avverkningssäsong bakom sig och som behöver maskiner. Dessutom satsar vi stort på den transatlantiska marknaden där vi, framför allt i Kanada, har fått ett rejält uppsving igen, säger Arne Isaksson.

Rottne Industri räknar med en 30 procentig uppgång i produktionen jämfört med förra året. Det innebär att företaget nu är i full gång med att rekrytera ny personal, både på tjänstemanna- och kollektivsidan.

   – Vi räknar med att nyanställa mellan 10–15 personer under året, plus att pensionsavgångar kommer att ersättas, så det blir en stor personalökning, säger Tobias Johansson, vd på Rottne Industri, och tror på en ljus framtid:

  – Det är helt klart en omställningsprocess som vi står inför, men målet med 200 levererade skogsmaskiner under 2022 står fast.