Volvo Lastvagnar får stororder från Litauen

Foto: Volvo

Litauiska Girteka Logistics investerar i 2 000 Volvo FH lastbilar av den senaste generationen. Ökad säkerhet, förbättrad förarkomfort och minskad bränsleförbrukning är några av de förväntade vinsterna med utökningen av fordonsflottan, skriver Volvo i ett pressmeddelande.

Girteka Logistics har 15 000 lastbilsförare och 8 000 lastbilar, med omfattande verksamhet i Europa and Ryssland.

Volvo Lastvagnar lanserade nyligen ett nytt sortiment av tunga lastbilar, inklusive flaggskeppet för långväga transporter - Volvo FH. Bland uppdateringarna finns ett nytt förargränssnitt och förbättrad bränsleeffektivitet. Som tillval märks adaptiva helljusstrålkastare för ökad säkerhet. Utöver detta finns en uppdaterad version av Volvo FH med I-Save som kombinerar en extra bränslesnål motor med avancerade teknik för minskad bränsleförbrukning, vilket tillsammans ger en besparing på upp till 10 procent. Av de 2 000 lastbilar som Girteka har beställ kommer en stor del att vara I-Save lastbilar.

Produktionen av Volvo Lastvagnars nya tunga modellserie kommer att starta i mars 2021 och lastbilarna kommer att levereras till Girteka Logistics under resten av året.