Los Angeles-baserad startupaccelerator scoutar svenska startups

Sophie Angner, verksamhetschef på den Los Angeles-baserade startupacceleratorn Expert Dojo meddelar att de kommer att investera i 80 startups 2021. Varje utvald startup kommer att få en total investering på 100 000 dollar.

De utvalda företagen kommer att delta i ett tre månader långt accelerationsprogram som hålls virtuellt med utgångspunkt från Los Angeles. I programmet kommer grundarna i de utvalda företagen kunna dra nytta av amerikansk affärsutbildning, nätverksmöjligheter till investerare och potentiella affärspartners baserade i USA.

På jakt efter Out-Of-The-Box idéer

Ribban som sätts för nystartade företag som vill säkra finansiering är hög. För närvarande söker Sophie startups inom alla typer av branscher, men företagen måste visa tecken på hög tillväxtpotential.

– Vi eftersöker inte startups som endast har potential att bli ett lönsamt familjeföretag. Vi letar efter nästa Spotify, Airbnb eller Netflix. När det gäller trender är vi försiktiga just nu med att investera i företag som endast är byggda för att passa under pandemin eftersom vi har förhoppningar om en värld som kommer att bli mer och mer öppen, säger hon.

– Expert Dojos accelerationsprogram inleds med att hjälpa entreprenörerna att skapa en framtidsbild av att de kan bli unicorns. Sedan drillas de under flera veckors tid med träning som fokuserar på snabb tillväxt. Under hela programmet introduceras startups ihop med potentiella investerare för framtida finansieringsrundor, förklarar Sophie Angner.

Sophie framhåller att hon inspireras mycket av grundaren av Expert Dojo, Brian Mac Mahon, och hans motivation till att hjälpa andra.

– Han andas, sover och lever entreprenörskap. Den motivationen hos honom influerar alla i teamet - vi investerar inte bara i företagen, vi blir en del av deras familj. Vi jobbar hårt för att fullfölja entreprenörernas drömmar och innovationer till globala unicorn, säger hon.

Expert Dojo har investerat 100 startups under de senaste tre åren, varav två av dessa är svenska företag.

– Vi har många startups från Skandinavien som pitchar för oss och de är av väldigt bra kvalitet, har bra produkter och bra team.

Det som hon dock anser att många skandinaver behöver arbeta på är att våga vara mer amerikansk.

– De flesta amerikanarna som vi investerat i kan verkligen pitcha sina företag på övertygande sätt. På den fronten ligger de ett steg i framkanten, men det är bland annat sådant som vi lär ut entreprenörerna när vi väl investerat i dem.

Intresserade företagare kan kontakta Sophie Angner på sophie@expertdojo.com