Railcare tecknar ett 10-årskontrakt med Kaunis Iron för järnmalsmstransporter

Foto: Railcare

Järnvägsspecialisten Railcare har tecknat ett tioårskontrakt med gruvbolaget Kaunis Iron AB värt 740 MSEK. Kontraktet börjar gälla från och med den 16 november 2021 till och med den 16 november 2031 och ersätter tidigare kontrakt från 2018.   

Likvärdigt med det tidigare kontraktet ägs vagnarna som ska används under kontraktsperioden av Kaunis Iron AB och linjeloken och växlingsloken kommer att tillhandahållas av Railcare T. Railcare T ansvarar för planering av produktion, resurser för växling i samband med omlastning från lastbil till järnväg vid terminalen i Pitkäjärvi och i Narviks hamn samt linjekörningen däremellan.

Railcare kommer att köra två tågomlopp per dygn, sju dagar i veckan med en volym om cirka 2,3 miljoner ton järnmalm per år.

– Vi har nu transporterat 1400 transporter av järnmalm åt Kaunis Iron sedan augusti 2018 och det är mycket glädjande att Kaunis Iron har fortsatt förtroende för vår transportverksamhet. Det nya kontraktet som löper över en tioårsperiod ger stabilitet i Railcare T och det visar på att Railcare kan leverera goda lösningar åt våra kunder, speciellt när det kommer till specialtransporter, säger Daniel Öholm, CEO på Railcare Group AB.