IAR Systems lanserar utvecklingsverktyg för RISC-V  

Bild: IAR Systems

IAR Systems, en leverantör av programvara och service för programmering av inbyggda system, meddelar att de utökar sitt erbjudande för RISC-V och säkerhetskritisk utveckling genom att lansera en certifierad version av sina utvecklingsverktyg för RISC-V.

– Vi ser att RISC-V håller på att bli en viktig processorarkitektur, inte bara i generell utveckling utan särskilt för fordonsapplikationer. Genom att certifiera våra utvecklingsverktyg enligt ISO 26262 möjliggör vi att RISC-V-marknaden växer och att funktionssäkrade RISC-V-baserade produkter kommer ut snabbare på marknaden. Som leverantör av kommersiella utvecklingsverktyg för RISC-V kan vi erbjuda global teknisk support samt investera i att hålla våra verktyg robusta, uppdaterade och kvalitetssäkrade. Våra certifierade verktyg gör det möjligt för våra kunder att snabbare kunna använda RISC-V för säkerhetskritisk utveckling inom fordonindustrin och andra områden, säger Stefan Skarin, VD, IAR Systems i pressmeddelandet.

– Vi ser en stor efterfrågan för säkerhetsprodukter för RISC-V bland våra kunder, och certifieringen av IAR Embedded Workbench för RISC-V går precis i linje med den efterfrågan”, säger Frankwell Lin, President, Andes Technology.

IAR Systems erbjuder programvara för programmering av processorer i inbyggda system.