Ecogain tillsätter ny vd

Fredrik Höök, ny vd för Ecogain. Foto: Ecogain

Styrelsen i Ecogain har utsett Fredrik Höök till ny vd. Med Fredrik Höök får bolaget en vd med starka nätverk inom stora företag och med ett fokus på tillväxt och affärsutveckling.

– Jag är mycket glad över att kunna presentera Fredrik Höök som ny vd. Med sin gedigna erfarenhet av att identifiera och bygga affärskritiska lösningar med kunder, parat med ett omvittnat framgångsrikt ledarskap är hans kompetens och profil helt rätt. Fredrik kommer tillsammans med Ecogains mycket kunniga medarbetare att stärka våra kunders affärsnytta av ett företagande i samklang med naturen, säger Karin Andersson, ordförande i Ecogain.

Fredrik Höök har arbetat som dotterbolags-vd inom Knowit-koncernen och haft ledande befattningar inom affärsområdet Insight.

– Efter mer än sju fantastiska år på Knowit så har jag beslutat att gå vidare till Ecogain. Det är lätt att fatta tycke för Ecogain som tar ett stort ansvar för att bevara och förbättra vår planet tillsammans med näringslivet. Ecogains erbjudande, affär och tillväxt känns viktigt på riktigt. Mitt ledarskap bygger på värdegrund, prestationsdriv och tillväxt och med mitt nya uppdrag som VD för Ecogain så får jag tillsammans med mina medarbetare och näringslivet möjligheten att göra verklig skillnad, säger Fredrik Höök.

– Med Fredrik Höök stärker Ecogain sin förmåga att bli en tillgång för näringslivet, helt enkelt att driva verklig samhällsförändring tillsammans med kunderna. De senaste åren har Ecogain i flera steg stärkt sin strategiska position. Dessutom har styrelsen riggat riktigt bra för transformeringen av det exekutiva ledarskapet. Som huvudägare och entreprenör bakom bolaget är jag helt trygg med att nu lämna vd-skapet i händerna på Fredrik Höök, menar Anders Enetjärn, avgående vd och grundare av Ecogain. Anders kommer vara kvar som bolagets huvudägare och aktiv i kundrelationer och affärsutveckling.