Sensys tar order i Berlin

Berlin har en komplicerad mix av spårvagns-, cykel- och biltrafik. Foto: Tagmaster

Tagmaster har genom sitt amerikanska dotterbolag Sensys Networks Inc. fått en order gällande effektivisering av Berlins trafikstyrningssystem. Ordern gäller installation av sensorer vid ett antal stora vägkorsningar i Berlin för detektion av trafikanter av olika slag och styrning av trafikljus. Ordern är den första Sensys Networks tar på den tyska marknaden.

Berlin har valt Sensys Networks FlexMag- och FlexRadarteknologi som lösning efter framgångsrika försök på flera platser i Berlin. Med ett tätt nätverk av spårvagnslinjer och cykelleder är det av säkerhetsskäl och för ett gott flyt i trafiken kritiskt med korrekt information om trafikflöden. FlexMag- och FlexRadar markradarteknik klarar elektromagnetisk störning och identifierar därför cyklar även i en trafiksituation med spårvagnar.

– Berlin har en komplicerad mix av spårvagns-, cykel- och biltrafik och det är därför viktigt att kunna detektera olika trafikslag för att stadens intelligenta trafiklösning ska fungera korrekt. Dessutom får Berlin den högkvalitativa data som krävs av moderna trafikhanteringssystem på kort tid och till en rimlig kostnad, säger Jonas Svensson, vd, TagMaster.

Bakom ordern till Tagmaster finns Berlins huvudentreprenör Alliander som bestämmer på vilka platser Tagmaster smarta korsningsinstallationer ska implementeras. Siemens, Swarco, Stuehrenberg, Spie och AVT Stoye fungerar som integratörer.