EG Electronics förvärvar värmländska WEAB

WEAB tillverkar avancerad elektronik. Arkivbild

– EG Electronics har samarbetet med WEAB i flera projekt under årens lopp, och nu när WEAB blir en fullt integrerad del av affärsområdet för elektronik kan vi erbjuda helhetslösningar – inkluderat montering och testning – till våra kunder på ett tydligare och effektivare sätt, säger Elisabet Österlund, chef för affärsområdet Electronics i ett pressmeddelande.

WEAB bedriver starten 1995 sin verksamhet i Torsby där man tillverkar avancerad elektronik. De tidigare ägarna Per Olov Olsén och Patrik Nygren kommer att fortsätta arbeta för WEAB även efter ägarbytet i sina respektive roller som vd och teknisk chef.

– Vi ser mycket positivt på EG Electronics övertagande av verksamheten, då vi nu hamnar i en större struktur och får tillgång till ytterligare säljresurser, kontakter och organisatoriskt stöd. Det känns mycket inspirerande att få fortsätta jobba för att utveckla WEAB som en del av affärsområde Electronics inom KAMIC-familjen, säger Per Olov Olsén, vd för WEAB, i pressutskicket.

– Vi tror också att många av våra svenska och även nordiska kunder ser fördelar med att ha produktionen i närområdet, säger Elisabet Österlund.