Mtek lanserar robotautomation för hålmontering

Flexibel robotlösning för hålmontering av elektroniska komponenter. Foto: Mtek

Mtek lanserar MCell Insertion, en flexibel, adaptiv, mjukvarudefinierad robotlösning för hålmontering av elektroniska komponenter. MCell levererar direkta och mätbara kostnadsbesparingar samt kvalitetsförbättringar för tillverkare av elektronikprodukter. MCell har levererats till världsledande kontraktstillverkare i fullskalig produktionsmiljö och förbättrar kvaliteten i produktionen samtidigt som personalkostnader har reducerat med mer än 70 procent, vilket givit en snabb avkastning på investeringen.

Ett mindre beroende av personal sparar kostnader i produktionen, en automatiserad monteringslösning möjliggör likvärdig produktionskostnad globalt, med en standardiserad kvalitet och metod möjliggör för tillverkare att snabbt flytta produktion närmare kunden.  

Mtek förändrar dialogen om smarta fabriker genom att leverera digitala byggstenar som är snabba att installera och som levererar en avkastning på digitaliseringen genom ökad prestanda och effektivitet. Mteks vd Mattias Andersson förklarar:

– Vårt mål är att förenkla vägen till den smarta fabriken genom att skapa digitala byggstenar som snabbt kan installeras och som levererar en riktigt avkastning på investeringen”, och lägger till “den första MCell moduler tillhandahåller ett fantastiskt värde direkt från start, löser ett specifikt problem hos tillverkande bolag och kräver ingen programmering.

MCell Insertion använder ABB YuMi kollaborativa robotar, lågkostnads feeders, ingen programmering och kan installeras och konfigureras på distans, vilket är optimalt i dessa tider av social distansering och reseförbud. Resultatet är högre kvalitet och mindre variation, lägre kostnad per montering samt snabbare ställtid mellan produkter.