SPM Instrument tecknar avtal med distributör i Sydafrika

Representanter från WearCheck besöker SPM:s huvudkontor i Strängnäs. Foto: SPM

SPM Instrument välkomnar WearCheck Africa som ny officiell distributör av lösningar för industriell tillståndskontroll i södra Afrika och Sydafrika. WearCheck Afrikas kompetens och erfarenhet inkluderar vibrationsövervakning, uppriktning och balansering.

I en kommentar till det nya samarbetet säger Philip Schutte, Reliability Solutions Manager på WearCheck:

– Partnerskapet mellan våra företag kommer att tillföra ett mervärde till båda parter. Det som gör detta ännu mer spännande är att partnerskapet kommer att ligga i linje med WearChecks mission: ’att vara en global rollspelare, och ligga i framkant där tillståndskontroll ska vara en marknad i ständig utveckling inom IiOT och artificiell intelligens. WearCheck ser fram emot att etablera SPM som det ledande varumärket på den afrikanska kontinenten och integrera SPM:s nya innovativa produkter och tjänster i ett välkänt varumärke inom alla branscher.

Rikard Svärd, SPM Instrument Global Sales Manager kommenterar:

– Vi är övertygade om att WearChecks kompetens, liksom dess bransch-, kund- och försäljningsfokus, kommer att vara en utmärkt matchning för vår starka portfölj av lösningar för tillståndskontroll. Vi är glada över att samarbeta med WearCheck Africa och ser fram emot en lång och fruktbar affärsrelation som kommer att ytterligare stärka vår position på den afrikanska marknaden.

WearCheck Africa, som är en del av Synerlytic Analytical Services, har huvudkontor i Isando i provinsen Gauteng samt filialer i hela Sydafrika. Företaget har 320 anställda. WearCheck Africa kommer att sälja samt tillhandahålla service och support för hela SPM:s produktportfölj på de marknader som omfattas av avtalet.