Bravida tar installationsuppdrag för Wärtsilä

Wärtsiläs nya center för forskning, utveckling och produktion. Bild: Bravida

Bravida har undertecknat ett avtal med Wärtsilä Finland för installation av el och ventilation i Wärtsiläs Smart Technology Hub, ett nytt center för forskning, utveckling och produktion i Vasa, Finland. Som ett led i sin vision om en smart transport- och energisektor bygger företaget nu sitt nya Smart Technology Hub, ett nytt center för forskning, utveckling och produktion i Vasa, Finland, med tillhörande kontorsbyggnad. 

Bravida har fått i uppdrag att utföra samtliga installationer inom el och ventilation i de nya byggnaderna, som har en sammanlagd yta på cirka 73 000 kvadratmeter.

– Projektet är unikt i sitt slag, och vi var på jakt efter kreativa förslag för att skapa effektiva installationer. Vi valde Bravida, eftersom de har den storlek och den erfarenhet av större projekt som krävs. Vi tror att de kommer att kunna hjälpa oss att skapa ett effektivt och bra projekt, säger Tommy Grannas, fastighetschef i Wärtsilä Finland.

Jonas Björkskog, Bravidas regionchef i Österbotten, är glad över det nya uppdraget:

– Den största utmaningen i projektet är storleken och höjden på produktionshallen. Det ska bli spännande att ta sig an detta intressanta projekt och få sätta vår expertis både inom el och ventilation på prov. Vi ser fram emot att komma igång!

Wärtsiläs totala kostnad för Smart Technology Hub kommer att landa runt 200 miljoner euro, inklusive kontors- och fabriksbyggnader, logistik och infrastruktur.