Bravida köper ventilationsföretag i Kiruna

Ventilationskontroll & Plåt i Kiruna får nya ägare. Foto: Bravida

Bravida förvärvar Ventilationskontroll & Plåt i Kiruna och kompletterar därmed sitt erbjudande i Kiruna. Ventilationskontroll & Plåt i Kiruna grundades 2000 av Christer Bjuhr och Hans Fors. Företaget har med åren utvecklat ett kunderbjudande som som innefattar ventilationsentreprenader, service, OVK, injusteringar och byggplåtsarbeten.

Bravida har tecknat avtal om förvärv av verksamheten, som 2019 omsatte 14,9 miljoner kronor och sysselsatte 13 montörer.

– Förvärvet gör att vi stärker vår kompetens och bredd inom service och OVK samt att vi nu kan utföra byggplåtsarbeten i egen regi. Vi kommer nu att vara mer kompletta i vårt totala erbjudande till våra kunder, säger Tage Lundin, regionchef för Bravida, region Malmfälten.

En av ägarna, Christer Bjuhr, följer med i förvärvet och blir filialchef för Bravidas ventilationsservice i Kiruna. Han är nöjd med upplägget, och berättar:

– Det känns inspirerande att bli en del av Bravida, som har en stark tillväxt och kompetens i Malmfälten. Vi behöver Bravidas storlek och kompetens för att fortsatt utvecklas och trygga våra anställdas framtid.