World Plastic Council tar in ny medlem

BASF:s integrerade anläggning i Ludwigshafen, Tyskland. Foto: BASF

BASF blir ny medlem

BASF har blivit medlem i World Plastics Council, WPC, en global organisation för aktörer inom plastindustrin. WPC för upp ämnen som är viktiga för plastindustrin på den globala agendan, till exempel en ansvarsfull användning av plastmaterial, effektiv avfallshantering och lösningar på problemet med nedskräpning med plast i våra hav.

– Ända sedan BASF grundades har vi haft en vision att bedriva verksamheten på ett hållbart sätt, och det är nu en självklar del av företagets strategi. För att minska mängden avfall och öka effektiviteten använder BASF till exempel spillprodukter från en anläggning som råvaror i andra anläggningar. Denna Verbund-princip är en del av BASF:s identitet, förklarar Raimar Jahn, vd för Performance Materials hos BASF.

Dessutom deltar vi i initiativ för att hantera globala utmaningar som engagerar hela värdekedjorna, bland annat Operation Clean Sweep, ett internationellt program för att förhindra att plastpellets hamnar i miljön, säger Jahn.

James Seward är ordförande för WPC och vice vd hos LyondellBasell. Han välkomnar BASF som ny medlem som kan bidra till WPC:s globala insatser och till resultat som är hållbara både för plastindustrin och för samhället. Enligt WPC har industrin inrättat många partnerskap för att utreda och förhindra nedskräpning av världens hav enligt "Declaration of the Global Plastics Associations for Solutions on Marine Litter". Denna deklaration har skrivits under av 70 organisationer inom plastbranschen i 35 länder. I den senaste framstegsrapporten listas 260 projekt som har slutförts eller pågår i olika delar av världen.