Sandvik lanserar öppen portal för innovationer

Foto: Sandvik

Ny innovationsportal för samarbetspartners

Innovation är centralt inom Sandvik och definierat som ett av företagets kärnvärden. Idén bakom öppen innovation är att i en värld där kunskap är vitt utbredd har företagen inte råd att enbart förlita sig på sin egen forskning. Man bör även dra nytta av extern kunskap genom att integrera exempelvis externa uppfinnare, forskningsteam, företag och potentiella partners i sin egen utvecklingsprocess.

I en värld där det blir allt viktigare att snabbt lansera innovationer på marknaden behövs nya arbetssätt och samarbeten för att nå framgång. Idag lanserar affärsområdet Sandvik Materials Technology en portal för öppen innovation där samarbetspartners bjuds in för att lösa utmanande problem.

– Vi är optimistiska att öppen innovation kommer att leda till nya produkter och tekniker som inte annars är möjliga. Bra idéer kan verkligen komma från vem som helst, var som helst. Vi vill hitta dem och ge dem alla möjligheter att förverkliga sina idéer - för att göra en större skillnad, säger Pasi Kangas, vd och chef för FoU på Sandvik Materials Technology.