BASF:s uppköp av Chemetall slutfört

Foto: BASF

BASF har slutfört uppköpet av Chemetall, Albemarles globala verksamhet för ytbehandling. Det innebär att BASF expanderar sin Coatings division.

BASF kombinerar sin kompetens inom kemi- och coatings-applikationer med Chemetalls expertis inom ytbehandling. De kombinerande verksamheterna kommer att dra fördel av vandras globala infrastruktur, storlek och tillgång till marknaden och skapa nya tillväxtmöjligheter.

Chemetall utvecklar kundanpassad teknologi och systemlösningar för ytbehandling. Deras produkter skyddar metall från korrosion, underlättar formning och bearbetning, möjliggör optimal förberedelse av delar inför målningsprocessen och säkerställer ordentlig vidhäftning av beläggningen. Dessa kemikalier används inom en rad olika industrier och slutmarknader så som fordons- och flygindustrin och för aluminium- och metallbearbetning. Chemetalls försäljning för hela kalenderåret 2015 uppgick till 845 miljoner kronor.

För att förbereda för integrationen har BASF etablerat ett globalt integrationsteam, med uppgift att säkerställa fortsatt verksamhet.