Skrotfrag förvärvar Sydmetall i Karlskrona

Emil Johansson, vd Skrotfrag och Jerry Carlqvist, Sydmetall. Foto: Skrotfag

Återvinningsföretaget Skrotfrag förvärvar Sydmetall i Karlskrona. Uppköpet innebär att Skrotfrag nu har en närvaro med 27 anläggningar i mellersta och södra Sverige där man återvinner järn- och metallskrot, bilar samt erbjuder återvinningslösningar och tjänster till företag, industri och privatpersoner. Det framgår av ett pressmeddelande.

Skrotfrag är ett familjeägt återvinningsföretag som grundades 1972 av Lars Johansson. Idag är det sönerna Emil och Paul som driver företaget.

– Vi är på väg mot att bli ett stort bolag med den viktiga detaljen att vi fortsatt är familjeägda. Omtanke är ett ledord och det genomsyrar hela verksamheten, något som särskiljer oss från andra aktörer på marknaden. De senaste åren har vi vuxit både organiskt och genom förvärv. Sydmetall i Karlskrona är en välskött och stabil verksamhet som passar in i Skrotfrags affär och vårt erbjudande. Men den ger oss också möjlighet att fortsätta vår strävan att utveckla processer för att öka materialåtervinningen och därmed minska vår och våra kunders miljöpåverkan, säger Emil Johansson, vd på Skrotfrag.

Sydmetall i Karlskrona etablerades 1990 och har en årsomsättning på 12 miljoner kronor och 5 anställda. Häromdagen skrevs avtal för uppköpet och målet för anläggningen, som idag främst erbjuder kabelgranulering, är att precis som vid övriga Skrotfrag anläggningar erbjuda företag, industri och privatpersoner allt från mottagning av järn och metaller till en helhetslösning utifrån kundens behov. Anläggningen i Karlskrona blir Skrotfrags sydligaste och beskrivs som en viktig etablering i ett expansivt och företagstätt område.