ABB och Niedax Group bildar samriskföretag i Nordamerika  

Kabelrännesystem ger strukturellt stöd och samlar upp elkablar, kabelbanor och ledare. Foto: ABB

ABB och Niedax Group, en global leverantör av kabelhanteringssystem, har ingått ett avtal om att bilda ett nytt 50/50-ägt samriskföretag för att integrera den nordamerikanska tillverkningen av kabelrännor hos ABB:s division Installation Products och Niedax Group i ett nytt samriskprojekt.

Planen är att leverera avancerade lösningar och tjänster till elentreprenörer, distributörer och systemintegratörer i USA, Kanada och Mexiko.

Enligt ABB har efterfrågan på kabelrännesystem ökat stadigt och uppskattas vara en av de snabbast växande områdena för elkomponenter i Nordamerika. Kabelrännor används i elsystem till en lång rad olika tillämpningar, som eldistribution, kommunikation och teknik. Kabelrännesystem ger strukturellt stöd och samlar upp elkablar, kabelbanor och ledare.

– Tillväxt i många av de industrier vi betjänar driver på en ökad efterfrågan på kabelränneprodukter och tjänster. Partnerskapet med Niedax Group skapar nya möjligheter, påskyndar samarbete och produktutveckling samt maximerar värdet för kunder över hela Nordamerika som köper kabelrännor, säger Khalid Mandri, chef för divisionen ABB Installation Products, i ett pressmeddelande.

200 medarbetare i USA och Kanada  kommer att ingå i den nya organisationen.