Amerikan tar över Blastr Green Steel

Blastr Green Steels nye koncerndirektör heter Mark Bula och är amerikan. Blastr Green Steel, grundat 2021, har som mål att ta fram vätgasbaserat stål. Målet är att utveckla ”Europas första integrerade koldioxidsnåla stål värdekedja” med det planerade stålverket i Ingå i Finland.

Bula har 35 års erfarenhet från stålindustrin, bland annat har han arbetat för H2 Green Steel som planerar ett fossilfritt stålverk i Boden. Närmast kommer han från företaget Vulcan Green Steel med huvudkontor i Oman.

Som koncerndirektör tar Mark över efter norrmannen Hans Fredrik Wittusen, som har lett Blastr genom företagets det start- och förberedande utredningsskedet. Mark kommer att vara stationerad i Finland.

– Marks strategiska vision, ledarskap och dokumenterade erfarenhet av stål med ultralåga koldioxidutsläpp blir oerhört värdefulla tillgångar när vi fortsätter att utveckla våra projekt och strategiska plattformar, i samarbete med kunder, partners och investerare, säger Lars-Eric Aaro, styrelseordförande för Blastr, i ett pressmeddelande.

–  Den globala stålproduktionen måste genomgå en betydande omställning för att tillverka grönt stål med låga koldioxidutsläpp som tillgängligt för våra kunder och slutkonsumenter. Vi befinner oss bara i början av en övergång som i grunden kommer att förändra hur vi producerar världens viktigaste byggmaterial, säger Mark Bula.