Incap investerar 891 000 euro i sin fabrik i Slovakien

Tillverkningenheten i Námestovo har nu 1 200 kvadratmeter fabriksyta vilket ökar produktionskapaciteten med över 50 procent. Foto: Laura Oks

Incap Slovakia har uppgraderat sin andra SMT-produktionslinje och ersatt den med avancerad SMT-maskiner. Investeringen på 891 000 EUR ökar fabrikens SMT-produktionskapacitet och stödjer den planerade SMT-ökningen med mer än 45 procent. Den uppgraderade SMT-linjen ersätter kapaciteten hos två befintliga SMT-linjer och har alternativ för automatiserad ERP-integration. Den totala investeringen på 891 000 euro syftar till att stödja expansionen av SMT-verksamheten och erbjuder den nödvändiga flexibiliteten för att hantera nyligen offererade projekt.

Enligt Miroslav Michalik, verkställande direktör för Incap Slovakia, har denna investering placerat Incap Slovakia i framkanten av elektroniska tillverkare i lamdet.

– Genom att förbättra vår produktionskapacitet har vi inte bara uppfyllt utan överträffat våra kunders krav, vilket säkerställer högkvalitativa, effektiva och flexibla tillverkningslösningar, förklarar Michalik.

Uppgraderingen är en nyckelkomponent i Incap Slovakiens tekniska färdplan som syftar till att ersätta fyra befintliga SMT-linjer med två nya, tekniskt avancerade linjer. Fördelarna med denna uppgradering har redan realiserats, inklusive förbättrad SMT operativ effektivitet, ett minskat behov av kunnig teknisk personal, förbättrad produktionskvalitet, och energibesparingar.

2023 utökade Incap Slovakia sin fabrik i Námestovo med 1 200 kvadratmeter för att stödja ökade produktionskrav, vilket ökade produktionskapaciteten med över 50 procent. Uppgraderingen innebar omvandling av lagerområden för produktionsändamål och tillförande av ett nytt materiallager.