GEZ Rail Solutions tar steget in på den amerikanska marknaden

Tyska GEZ Rail Solutions erbjuder bland annat trapp- och dörrsystem, frontljus, strömförsörjning för järnvägsfordon, elektriska speciallösningar samt utrustning och komponenter för järnvägsindustrin, både för nyutrustning och renovering. Bild: GEZ Rail Solutions

GEZ Rail Solutions, baserat i Nordrhein-Westfalen (Dinslaken/Gladbeck), Tyskland, expanderar sin verksamhet till USA, vilket är ett strategiskt drag för att förstärka sin närvaro på den nordamerikanska marknaden.

Företaget, som specialiserar sig på järnvägsteknik och järnvägsutrustning, har redan etablerat sig i Monterrey, Mexiko, i samband med ett moderniseringsprojekt.

Expansionen till USA syftar till att förbättra kundservicen och tillhandahålla företagets produkter och tjänster till en bredare kundkrets.

Realiserar expansion

För att realisera denna expansion, samarbetar GEZ Rail Solutions med sina långvariga partnerföretag, inklusive HANNING & KAHL L.P. i Bridgeport, Philadelphia. Båda företagen har samarbetat framgångsrikt i över 20 år inom Bahntechnik NRW e.V., en järnvägsförening i Nordrhein-Westfalen, och i operativa projekt i USA.

GEZ Rail Solutions kommer att etablera sig i Pennsylvania, där järnvägsföretag i nordöstra USA kommer att dra nytta av regionens fördelar för järnvägstrafik.

Fördelar

Dessa fördelar inkluderar en hög befolkningstäthet med stora städer som New York City, Boston, Philadelphia och Washington, D.C., en välutvecklad järnvägsinfrastruktur, och goda anslutningar till andra transportmedel som flygplatser, vägar och sjöhamnar.

Samarbetet mellan medelstora företag bidrar till att stärka närvaron av tysk järnvägsteknik i Nordamerika och etablera dess innovativa teknologi på en viktig global järnvägsmarknad.

Källa: GEZ Rail Solutions