Saab förvärvar drönarleverantör – för att expandera i Europa    

Foto: Saab

Saab meddelar att de har förvärvat BlueBear Systems Group Ltd, baserat i Storbritannien. Förvärvet av BlueBear ses som en del i Saabs expansion i länder som Storbritannien, Australien, USA och Tyskland.

BlueBear har 65 medarbetare utanför Bedford i England och hade 2022 en omsättning på 8 miljoner pund.

”Kombinationen av Saabs världsledande produkter, tjänster och lösningar och BlueBears erfarenhet som en agil integratör av AI-baserade autonoma system kommer bidra starkt till Saabs framtida förmågor”, skriver Saab.

– Förvärvet av BlueBear är ytterligare ett steg i linje med vår tillväxtstrategi för att säkra Saabs position och konkurrensfördel i ett av våra prioriterade länder. BlueBear är en världsledande leverantör av autonoma system för svärmar av drönare baserade på AI för avancerade försvars- och säkerhetsapplikationer. Företaget passar väl in i Saabs ambition att nyttja framväxande teknologier inom autonoma system och AI, säger Micael Johansson, VD och koncernchef för Saab.

Inom Saab kommer BlueBear att utgöra ett centrum för snabb konceptutveckling och erbjuda expertis som ökar innovationskraften.