Sens går in på den spanska gruvmarknaden

Bild: SENS

Sustainable Energy Solutions Sweden Holding (Sens), ett bolag som har utvecklat ett energilagringskoncept som möjliggör långtidslagring av energi, meddelar att de ingått partnerskap med det spanska Bloquetech för att tillsammans utforska och analysera potentiella gruvor på den spanska marknaden

Sens har tagit fram ett tekniskt koncept för underjordisk pumpkraftslagring i gruvor och tittar nu på olika marknader där det skulle kunna göra nytta.

Den spanska marknaden har Sens identifierat som mycket intressant. ”Förnybara energikällor stod för 43 % av producerad elektricitet 2020, med nationellt mål att nå 74 % till 2030, vilket är en tydlig och stark underliggande drivkraft för en marknad för långvarig energilagring”, skriver Sens i ett pressmeddelande.

– Jag är mycket glad över att ha ingått detta partnerskap med Bloquetech, som kommer att vara en mycket användbar resurs för SENS för att möjliggöra vårt inträde på den spanska marknaden och vara en dörröppnare för lokala intressenter och beslutsfattare, säger Henrik Boman, vd på SENS.