ABB lanserar ny serie omprofilerade autonoma mobila robotar

Foto: ABB

ABB har lanserat den första serien av omprofilerade autonoma mobila robotar (AMR) efter förvärvet av det ledande mobilrobotföretaget ASTI Mobile Robotics under 2021.  

– I en tid då företag är ute efter olika robotlösningar för att hjälpa dem att bli mer effektiva, flexibla och motståndskraftiga är vi det enda företaget som stöttar dem med våra integrerade lösningar med AMR:er, robotar och tekniker för maskinautomation, säger Marc Segura, chef för ABB:s division Robotics.

– Detta är revolutionerande för våra kunder. De kan samarbeta med en partner som tillhandahåller allt de behöver för att anpassa sig till de möjligheter och utmaningar som drivs av individualisering, arbetskraftbrist och störningar i försörjningskedjan, tillägger han.

ASTI Mobile Robotics lösningar har nu omprofilerats och integrerats i ABB:s portfölj under namnet Flexley. De första modellerna som lanseras, Flexley Tug och Flexley Mover, omfattar tillämpningar som bogsering, vagntransporter på upp till 2 000 kilo, liksom lyft- och transportställ, containrar och pallar på 1 500 kilo.

De framtida autonoma mobila robotarna från ABB kommer att bygga på ASTI:s användning av laserskannerbaserad 2D SLAM-navigering och drar också nytta av Sevensense Robotics – ett schweiziskt startupföretag i ABB:s portfölj av partnerföretag – VSLAM-teknik som gör det möjligt för mobila robotar att navigera i komplexa och dynamiska miljöer.

 

ABB framhåller att tekniken öppnar upp för nya möjligheter med flexibel tillverkning – AI som gör ABB:s AMR:er lika autonoma som dess robotarmar, samtidigt som arbetet blir produktivare och säkrare för människor.

 

–Marknaden för autonoma mobila robotar kommer att växa avsevärt med en årlig tillväxttakt på cirka 24 % mellan 2021 och 2028, säger Verónica Pascual, global chef för AMR-verksamheten på ABB Robotics.