Södra expanderar inom KL-trä – etablerar sig i Danmark

Foto: Södra

Södra har lanserat helhetserbjudande för stommontage av korslimmat trä i Danmark. Det är enligt Södra resultatet av ett stort intresse för företaget produkter och blir det första steget mot en etablering av byggsystemen i Europa. Chef för affären blir Kenny Holm.

Södra har sedan tidigare verksamhet i Danmark, men etablerar nu en ny position inom korslimmat träbyggande i landet.  

Affären sorterar under affärssegmentet Södra Building Systems med Kenny Holm som ny marknadschef för Danmark.

– Vi ser ett enormt intresse för Södras korslimmade trä även utanför Sverige och Danmark är det första steget i vår internationella etablering. De har kommit långt inom hållbart byggande och fasar ut traditionella material till förmån för främst KL-trä. Därtill passar Södras geografiska placering i sydvästra Sverige denna marknad utmärkt. Med Kenny som marknadschef får vi en värdefull kraft i att etablera en stark marknadsposition och lansera vårt erbjudande, säger Urban Blomster, marknadsutvecklingschef vid Södra Building Systems, i ett pressmeddelande.

Utöver byggelement i korslimmat trä och limträ kommer Södra nu också kunna erbjuda konstruktions- och byggvirke för projekt. All produktion kommer att ske vid Södras kombinat i Varbergs kommun och övrigt arbete fortsatt att utgå från Sverige.