Bevegos största satsning någonsin

Foto: Bevego

Under 2020 har Bevego genomfört sin största satsning någonsin då en ny produktionsenhet och centrallager öppnade i Landvetter.  

Sedan i maj 2020 har inflyttning och uppstart av den nya verksamheten i Landvetter skett och i februari håller den sista maskinen på att driftsättas. Denna nya anläggning är på totalt 10 500 kvadratmeter.

Bevego som arbetar inom de tre affärsområdena Byggplåt, Ventilation och Teknisk isolering är återförsäljare av både egna och andras varumärken. De har sedan tidigare fyra egna tillverkningsenheter inom ventilation i Sverige, i Malmö, Göteborg (2) och Stockholm. Tillverkningen i Landvetter blir den femte och största produktionsanläggningen i egen regi.

Enligt Bevego kommer den nya anläggningen möjliggöra större volymer och kortare ledtider. Och även högre kvalitet:

– Vi har bland annat investerat i en laser som ger ett  skärsnitt med mycket hög precision och bidrar till en otroligt hög kvalitet på våra färdiga produkter. Vårt nya unika skarvsystem är också en viktig faktor till att våra rektangulära ventilationskanaler håller en standard i världsklass, vi är otroligt stolta över våra egentillverkade produkter, säger Peter Hamberg, VD för Bevego.

Anläggningen i Landvetter inkluderar även ett modernt Steel Servicecenter (SSC) med ett bredare sortiment av plåt än vad Bevego har haft tidigare.