LKAB väljer molnlösning för 4000 anställda

Foto: LKAB

LKAB har valt en molnlösning från mjukvaruföretaget IFS för att driva på digitalisering och automatisering av underhållsverksamheten.

Lösningen ska användas för underhållshantering av mer än 4000 anställda i Sverige, Storbritannien och Norge.

De centrala kraven på lösningen var operativt stöd för verksamhetskritisk gruvdrift samt en öppen arkitektur som möjliggör enkel integration. Ett annat viktigt mål var att förse de anställda med intuitiva, mobila lösningar som är enkla att använda och som säkerställer positiva användarupplevelser.

Andra anledningar till valet av IFS var programmeringsgränssnitt (APIer) av typen REST som är baserade på standarden OData och ett webbläsarbaserat användargränssnitt.

– Den resa som LKAB har påbörjat kommer att förändra den globala järn- och stålindustrin och sätta nya standarder för hur gruvor digitaliseras och drivs. För att kunna leda vår bransch mot mer ansvarsfulla arbetssätt och ett bättre utnyttjande av resurser behöver vi tillgång till de allra bästa tekniklösningarna. Det gör att vi kan säkerställa att folk arbetar och resurser används på effektiva och säkra sätt. IFS har en öppen lösning som kan kopplas till vår tekniska infrastruktur och som tillgodoser våra nuvarande och framtida behov, säger Markus Petäjäniemi, marknads- och teknikchef på LKAB.