Alfa Laval öppnar nytt innovationscenter för flödesutrustningsteknik

Foto: Alfa Laval

Alfa Laval öppnar ett applikations- och innovationscenter för flödesutrustningsteknologi i Kolding, Danmark, för att stärka företagets globala ställning inom livsmedel och läkemedel, vilka bedöms som viktiga tillväxtområden för företaget.

Syftet med det nya applikations- och innovationscentret är att öka utvecklingstakten av nya produkter inom hygienisk flödesutrustningsteknologi (vilket innefattar pumpar, ventiler, rengöring och blandningsutrustning).

Det 1.600 kvadratmeter stora centret som är beläget vid Alfa Lavals anläggning i Kolding kommer också att vara en global testanläggning för livs- och läkemedelsapplikationer där kunder kan studera prestandan i Alfa Lavals utrustning under verkliga driftsförhållanden.

– Förändrade konsumenttrender driver efterfrågan på nya livsmedelsprodukter som i sin tur kräver flexibel processutrustning. Dessutom söker livsmedelsproducenter ständigt mer effektiva och hållbara processer där de får ut mer av sina råvaror samtidigt som de sparar vatten och energi. Enkelt uttryckt; livsmedelsindustrin är beroende av innovation, säger Nish Patel, chef för Livsmedel- och vattendivisionen.

– Vårt senaste innovationscenter kan påskynda vår produktutveckling inom lösningar för säker och effektiv livs- och läkemedelsproduktion. Det kommer att stärka vår förmåga att möta våra kunders nuvarande och framtida behov, tillägger han.