ABB lanserar ny automatiseringslösning för plåtpressar

Foto: ABB

ABB utvidgar robotfamiljen IRB 760 med en ny pressbetjäningsmodell som erbjuder snabb och flexibel prestanda för automatisering av plåtpressar. Enligt ABB är det den snabbaste robotbaserade automationslösningen någonsin för plåtpressar.

Nya IRB 760PT är inriktad på automatiseringslösningar för pressar i bilindustrin och ska ha 25 procent snabbare cykeltider jämfört med andra robotbaserade automatiseringslösningar för pressar.

För att eliminera risken för potentiell störning mellan robotar och press har IRB 760PT en ändrad utformning som minskar interferensen i robotens fjärde axel. Detta gör att robotarna kan röra sig fritt utan att krocka med utrustning som klämmor och utan att detta innebär några begränsningar av det övergripande arbetsområdet och robotens rörelsefrihet.

IRB 760PT kan hantera laster på upp till 450 kilo.

– Vi har stärkt vår pressautomatiseringsportfölj med vår hittills snabbaste pressbetjäningsrobot. Nya IRB 760PT erbjuder inte bara optimerad hastighet och stansinterferenser i pressbetjäningstillämpningar utan är också en flexibel och tillförlitlig lösning som kan implementeras snabbt och enkelt kan återanvändas för nya framtida krav, säger Antti Matinlauri, chef för Product Management på ABB Robotics, i ett pressmeddelande.