Konecranes tar order i Moskva

Konecranes levererar till ryska avfallsanläggningar. Foto: Konecranes

Konecranes kommer att leverera kranarna till de nya anläggningar som byggs och drivs av det ryska företaget Alternative Generating Compancy.  De fyra avfallsanläggningarna kommer att byggas under de tre kommande åren i Moskva.  Byggarbetena på den första anläggningens grund har redan påbörjats. De nya anläggningarna ska stödja Rysslands program Green Tariff för främjande av förnybar energi.

De nya avfallsenergianläggningarna hjälper Moskvas stad att optimera avfallshanteringen, när  flera soptippar läggs ner och minskas i stadig takt.. Anläggningarna kommer att hantera totalt 2,8 miljoner ton restavfall årligen, och generera upp till 70 megawatt el per anläggning.

– Konecranes gav oss mycket stöd under anbudsprocessen och uppfattades som en stark och pålitlig aktör för projekten i Moskvaregionen tack vare hög kvalitet, konkurrenskraftig prissättning och ingående kännedom om den ryska marknaden, säger Alevtina Curdy, inköpare på Hitachi Zosen Inova.

Konecranes kommer att leverera två avfallsenergikranar och två kranar för bottenaska till respektive fyra avfallsenergianläggningar i Moskvaregionen, det vill säga totalt 16 kranar. Leverantörerna har nu fått meddelande om att börja med den första anläggningen och kommer att genomföra orderna för de tre övriga enheterna.