Konecranes levererar kranar till Olympic Dam-gruvan

Olympic Dam är en gruva och ett gruv- och bearbetningscentrum för koppar, uran, guld och silver i centrala South Australia i Australien. Olympic Dam är för närvarande Australiens största underjordiska gruva. Foto: PHP Billiton

Finska Konecranes, som specialiserat sig på tillverkning och service av kranar och lyftutrustning, har enligt uppgift hjälpt det australiensiska gruvbolaget BHP Billiton att minska antalet driftstopp och minimera produktionsförluster vid sin Olympic Dam-polymetallgruva i södra Australien genom säkerhetsinspektioner och senaste kranteknik.

Olympic Dam-gruvan, som enligt Konecranes är den fjärde största kopparfyndigheten och den största kända enskilda uranförekomsten i världen, är beroende av överliggande kranar för att lyfta olika tunga reagenser som en del av gruvans produktionsprocess, samt att utföra viktiga underhållsuppgifter.

 Kranarna är avgörande för produktionsprocesserna i Olympic Dam, och kommer att gynna BHP: s investering på över 600 miljoner dollar inom ramen av BHP:s omfattande och viktiga arbetsprogram.