Invisio tar order av japanska polisen

Två beställningar av kommunikations- och hörselskydds­system från polisen i Japan. Foto: Invisio

Invisio har uppnått en första framgång på den japanska marknaden genom att ha mottagit två första beställningar av kommunikations- och hörselskydds­system från polisen i Japan inför de olympiska spelen 2020. Det totala order­värdet uppgår till 10 miljoner kronor.

Invisio har vunnit kontrakten för kommunikationsutrustning från den japanska polisstyrkan tillsammans med den japanska partnern FLE. Framgången är ett genombrott på den japanska marknaden och med den japanska polisen. Beställningarna utgör en viktig referens för andra japanska polisenheter och militära kunder.

Detta är inte första gången som brottsbekämpande enheter beställer inför stora sport­evenemang. Den franska polisen blev till exempel Invisio-kund inför UEFA:s fotbollsmästerskap 2016.

Framgången är ett tecken på att det finns en växande insikt i hur viktigt det är att säkerställa att kommunikationsutrustning har de nödvändiga kvaliteterna och funktionerna för att hantera stora folkmassor under stora evenemang som olympiska spelen.

– Vår kund, den japanska polisen, har gjort en omfattande utvärdering av olika alternativ och funnit att Invisio-systemet uppfyller deras höga kvar för kommunikations­utrustning och hörselskydd, säger Asari Makoto, vd, FLE Japan.

– Det är mycket glädjande att kunna leverera våra system till den japanska polisen och därmed få en ny och högt respekterad kund, som kommer att fungera som en viktig referens i framtida marknadsföring på den japanska marknaden. Det är också glädjande att indirekt vara en del av säkerheten vid ett av de största idrottsevenemangen i världen, säger Lars Højgård Hansen, vd för Invisio.