Instalco expanderar i södra Norge

Instalcobolagen PoB:s Elektriska och El-Pågarna tar avtal med JM. Foto: Instalco

Instalco förvärvar Ventec-bolagen i Kristiansand och Grimstad. Bolagen  är verksamma inom ventilationsområdet. Ventec-bolagen består av Ventec, Ventec Agder och Ventec Service som totalt har 32 anställda. För verksamhetsåret 2018 uppgick den totala omsättningen till cirka 69 miljoner norska kronor.

– Förvärvet av Ventec är ett steg på vägen att bli multidisciplinära i regionen runt Kristiansand och Grimstad i södra Norge. Ventec blir ett bra komplement och en naturlig samarbetspartner till Instalcobolaget Moi Rør i Kristiansand. Med Ventec kommer vi också att få ökade marknadsandelar inom serviceområdet vilket är i linje med vår fortsatta strategi, säger Roger Aksnes, affärsområdesansvarig Instalco Norge.

Ventec är specialister på ventilations- och klimatanläggningar för industri, kontor, köpcenter, hotell, skolor och andra offentliga byggnader. Bolaget utför även installationer i bostäder och driver serviceverksamhet.

– Vi har växt så pass mycket att vi behöver fler ben att stå på. Genom att vara med i Instalco får vi en bättre möjlighet att samarbeta med andra bolag i samma familj och nya möjligheter att expandera och utveckla oss, säger Stig Brobakken och Tom Asmund Bergli, vd i Ventec  respektive Ventec Agder och Ventec Service.

Ventec grundades 1990 och Ventec Agder bildades 2000. 2003 startades dotterbolaget Ventec Service som en underavdelning till Ventec Agder men verkar som ett eget bolag. Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Ventec med förväntat tillträde i slutet av november eller i början av december.