Ska utveckla smarta industrier

Fokus på Umeå Tech Arena den 26 november är hur man kan göra industrin smartare, hållbar och mer konkurrenskraftig. Foto: Uminova Innovation

Digital transformation är en revolution inom industrin. Vad betyder denna revolution och vad krävs för att hålla jämna steg med dagens teknik? Fokus på Umeå Tech Arena den 26 november är hur vi tillsammans kan göra industrin smartare och mer konkurrenskraftig och hållbar under temat: Heading towards a more automated and augmented world, how do we cope with that?

Huvudtalare på Umeå Tech Arena den 26 november är Conny Svensson, chef för AI och Digital Transformation på CGI Sverige. Conny kommer att tala om hur AI driver automatisering och samtidigt förstärker den egna intelligensen. Inom den moderna industrin används digitala tvillingar som är digitala avbilder av en maskin, en process eller en hel fabrik för att förutse behov av underhållning, för att träna operatörer, optimera energianvändningen med mera. Conny kommer att prata om hur digitala tvillingar har förmågor som skapar nya insikter som gör att vi kan sänka kostnader samt ta snabbare och bättre beslut. Han kommer också att ge oss en digital trendspaning när vi nu går in i en ny tid av en fullständig digital kopia av vår fysiska värld, som går att använda för alla möjliga ändamål samt vänder våra liv upp och ner.

– I Umeå finns det världsledande industrier som står inför utmaningen att utveckla den smartaste fabriken med nya tekniker och innovationer. Under Umeå Tech Arena kommer vi diskutera detta, och vi vill ge deltagarna rätt verktyg för att stärka företagens framtida konkurrenskraft, bland annat genom samarbete med forskning och startups, säger Maria Olofsson, verksamhetsledare på Uminova Innovation och moderator under Umeå Tech Arena.